Sambasso verdwijnt en wordt opgeheven
Travelia

Sambasso verdwijnt en wordt opgeheven

“Door de aanhoudende coronacrisis en te grote toekomstige onzekerheden hebben de aandeelhouders en directie van Sambasso Alliantie B.V. het besluit moeten nemen om te stoppen”, dat laat Bert Wildeman (algemeen directeur Sambasso) weten aan TravelPro.

De activiteiten worden gefaseerd afgebouwd en in overleg met betrokken partijen besproken welke diensten en services wellicht voortgezet kunnen worden in een andere vorm waarbij Fadiro de ontwikkelde techniek zal onderhouden. “Bijna ongemerkt zijn er het afgelopen jaar zowel reisagenten als leveranciers afgehaakt en is het onzeker of we in deze moeilijke tijd in staat zijn goede alternatieven tijdig en volwaardig op te tuigen. De aangesloten leveranciers en retail worden dan ook van hun verplichtingen ontheven en de contracten worden opgezegd.”

De deelnemers, zowel retail als leveranciers, zijn inmiddels geïnformeerd. “We zijn in gesprek met de leveranciers om de reislabels voort te zetten en de merknamen te handhaven als zelfstandig retail- label. Bij voldoende belangstelling kunnen specifieke Sambassso services mogelijk voortgezet worden door Fadiro. De onlangs geïntroduceerde Sambasso Incasso Module zal door Fadiro als alternatief voor de directe consumentenincasso verder doorontwikkeld worden en neutraal beschikbaar komen voor de gehele retail. Ook gaan we in gesprek om de succesvolle Sambasso App in een ongebonden en neutrale vorm beschikbaar te krijgen. De eindverantwoording komt dan bij Travelia te liggen. Fadiro zal dan vanuit BAS zorgdragen voor een correcte aanlevering van de data en reisgegevens van de reizigers.”

De volledige directie en aandeelhouders hebben nog steeds geloof in een totaalpakket van Omnichannel diensten en reislabels specifiek voor de retail. “Als Sambasso zijn we echter niet langer in staat dat pakket verder uit te bouwen en te ondersteunen.” Bert Wildeman zal de afbouw van de Sambasso activiteiten in overleg afronden en vertrekt per 1 oktober 2021. Hij is dan beschikbaar voor nieuwe uitdagingen.

© 2021, TravelPro. All rights reserved.

Het is niet toegestaan berichten of delen daarvan over te nemen zonder toestemming van de desbetreffende auteur. Bij het overnemen van citaten is bronvermelding verplicht. Je kunt wel berichten delen via de social media buttons.